Poznańska Księgarnia Akademicka


CHEMIA KOSMETYKÓW SUROWCE PÓŁPRODUKTY PREPARATYKA WYROBÓW W.2

ISBN: 978-83-7285069-0
Autor: MARZEC A.
Wydawca: Towarzystwo Naukowe Organizacji i Kierowania "Dom Organizatora"
Rok wydania: 2009
Liczba stron: 360

Cena: 38.00 zł
Książka dostępna również w naszej księgarni w Poznaniu, ul. Piotrowo 3.

Trzecie wydanie książki zawiera podstawowe, podane w skondensowanej formie, wiadomości z bardzo obszernej, szybko rozwijającej się w ostatnich latach dziedziny wiedzy, dotyczącej kosmetyki. Mimo zwartej postaci zawiera ona teoretyczne wiadomości oparte na ścisłych przesłankach naukowych a jednocześnie przedstawia w zarysie niezbędną każdemu kosmetykowi wiedzę praktyczną, dotyczącą podstawowych wiadomości z preparatyki wyrobów kosmetycznych. Część materiału przedstawiono w tablicach, zamieszczonych na końcu tego opracowania. W książce podano również zestawy pytań mających na celu utrwalenie przerobionego materiału. Opracowanie kierowane głównie do osób studiujących zagadnienia chemii kosmetycznej oraz pracujących w zawodach kosmetycznych.

SPIS TREŚCI

1) Wiadomości wstępne dotyczące stosowanych w kosmetyce pierwiastków i związków chemicznych poznanych w szkole średniej ogólnokształcącej
2) Wiadomości o związkach stosowanych w kosmetyce, nie objętych programem średniej szkoły ogólnokształcącej
3) Wybrane związki wprowadzone w ostatnich latach do przemysłu kosmetycznego
4) Substancje trujące, których nie wolno stosować w preparatach kosmetycznych i ogólne ograniczenia stosowania surowców i półproduktów w kosmetyce
5) Ogólne wytyczne wprowadzania do obrotu wyrobów kosmetycznych
6) Podział surowców ze względu na ich działanie w kosmetykach
7) Zestaw pytań utrwalających materiał chemii surowców kosmetycznych
8) Surowce stosowane do wyrobu płynów kosmetycznych, kosmetyków do pielęgnacji włosów, perfum, wód kwiatowych i wód kolońskich oraz maseczek kosmetycznych

Zobacz także:


INŻYNIERIA MATERIAŁÓW POROWATYCH


PODSTAWY BIOTECHNOLOGII PRZEMYSŁOWEJ


PROJEKTOWANIE PROCESÓW TECHNOLOG. MATEMAT.METODY PLANOWANIA EKSPERYM.


WŁAŚCIWOŚCI STACJONARNE BIOREKATOR. BARBOTAŻOWYCH TYPU AIRLIFT

TECHNOLOGIA CHEMICZNA PROCESY ELEKTROCHEMICZNE
TECHNOLOGIA CHEMICZNA PROCESY ELEKTROCHEMICZNE


CHEMIA NIEORGANICZNA KRÓTKIE WYKŁADY


CHEMIA ŻYWNOŚCI T.1 GŁÓWNE SKŁADNIKI ŻYWNOŚCI

CHEMIA ORGANICZNA DLA ZAINTERSOWANYCH
CHEMIA ORGANICZNA DLA ZAINTERSOWANYCH


CHEMIA ŻYWNOŚCI T.2. SACHARYDY, LIPIDY I BIAŁKA

Zaloguj się do sklepu
E-mail:
Hasło:
 

Nie masz jeszcze konta?
Możesz je założyć tutaj.

Zapomniałeś hasła? Kliknij tutaj.

Wartość koszyka:
0 zł



Newsletter
E-mail:
Zapisz Wypisz
Blioteka Logistyka
Nowości
Promocje
Tania książka